solveigs spalte

Filed under: Spaltene mine i Lev Landlig — Solveig Egeland august 14, 2011 kl. 17:46

I to år hadde jeg en fast spalte i magasinet Lev Landlig. Jeg skrev om det som falt meg inn, med utgangspunkt i livet på landet. Så da ble det en del om min kjære bror, bestemor og egen galskap. Det var veldig moro. Her er noe av det jeg skrev. Akkurat nå har jeg en pause, men kanskje kommer jeg tilbake med flere ord. Hvem vet? Og kanskje samler jeg det til en liten bok?
Goll og Penga
Kompostering
Stein på stein
Troll kan temmes
Tydeber
Lenge leve dugnaden
«Nyperosa»
svidd vår
Sofatekke

Reportasje i Lev Landlig

Filed under: Presse,Spaltene mine i Lev Landlig,Versland — Solveig Egeland september 17, 2010 kl. 21:03

Her er reportasjen som stod i Lev Landlig tidligere i år.

Reportasje i Lev Landlig 2010

lev landlig spalten Svidd Vår

Filed under: Spaltene mine i Lev Landlig — Solveig Egeland mai 18, 2010 kl. 09:22

Lite visste jeg at det denne våren skulle bli «varmere» her enn noengang. Heldigvis hadde både jeg og min bror alibiene i orden; han var i Afrika og jeg i Kristiansand. Må innrømme at det var ganske ekkelt å gå av toget på Storekvina og bli møtt av en sterk røyklukt. Da jeg kom hjem var hele himmelen farget svart og minnet mer om Island. I tunet stod det fullt av brannbiler og i lufta svirret helikopter. 1500 mål skog forsvant, men ingen ble skadet av hverken folk eller fe eller hus.

Helikopteret gjorde den store forskjellen, de fikk effektivt slukket de største flammene. De neste to dagene var det kjekke menn og noen få kvinner som gikk over og sikret skogen mot nye utbrudd. Har aldri sett så mye folk her før, minnet mer om en festival enn en utrykking. Faren var over og stemningen var good. Tusen takk til alle flinke folk!

Her er min historie.

svidd vår